Bu bloga başlamak için herhalde daha uygun ilk yazı olamazdı.
Pilot olmak hayalinizde veya hedefinizde ise ne mutlu size...
Biraz araştırma yaptıysanız pilot olmak için iki yol olduğunu biliyorsunuzdur, yine de üzerinden geçmekte fayda var bunlar bir akademide uçuş eğitimi almak ve üniversitede pilotaj bölümünü tercih etmek.
Akademi ile 18 ay civarı bir sürede mezun olurken pilotaj bölümünde ise 4 yıllık bir bölüm olduğundan 48 ay sürüyor. Süre durumu biraz fark olsa da asıl mesele bu değil gelelim asıl meseleye...
Pilot olmanın maliyeti:
Evet pilot olmanın maliyeti bir hayli kabarık, şuan hala eğitimde olduğum için gayet iyi biliyorum bi tomar mangırı veznedara verip o makinenin fıtı fıtı fıtı diye saymasını izlemek yeterince etkili oluyor :)
Şimdi rakamlardan bahsedelim, bir bir şu şu kadar bu bu kadar demek yerine tek bir fiyat aralığı vermek istiyorum 70.000-110.000 USD... Evet, fazla... bunu karşılamak günümüz koşullarında oldukça zor olabilir fakat "Nerde beleş oraya yerleş" taktiğine başvurmakta fayda var yukarda bahsettiğim iki yoldanda bu fiyatı ödememe veya rahat bir şekilde ödeme gibi fırsatlarınız var.
- İlk olarak akademiden bahsedeyim, akademiler için daha doğrusu pilotaj eğitimi için bankaların sağladığı özel kredileri araştırmanızı tavsiye ederim, faiz oranları ve kur farklılıklarından dolayı koşulların sürekli değişeceği için burda banka kredileri üzerine bir bilgi vermem anlamsız olacaktır, ama diğer meseleye gelecek olursak o da şu; THY gibi havayollarının sunduğu bir çeşit avantaj diyebiliriz. Şöyle ki: bu maliyetin fazla olduğunu bilen ve pilot ihtiyacı olan havayolları eğer gerekli koşulları sağlar ve sınavları geçerseniz size 10 yıl çalışma sözü ile sizi önce eğitime alırlar ve bünyelerinde işe başlatırlar bu 10 yıl içerisinde ise sizin yapmadığınız ödemeleri maaşınızdan keserler. Bu avantajı sunan hava yollarını araştırmanızı tavsiye ederim. İstedikleri koşullar internet sitelerinde yazar ve sürekli değişir fakat hemen umutlanmayın sadece para konusunda avantajlı olduğunu söyledim diğer koşulları karşılayamıyor olabilirsiniz ingilizce seviyesi istenen lisans dereceleri gibi bundan dolayı güncel araştırmada fayda var.
- İkinci olarak tabi üniversite bölümünden bahsedeceğim. Sürekli değişen muhteşem üniversite sınavına girdikten sonra elde edeceğiniz puanla girebileceğiniz bu bölüm şuan sadece bir kaç üniversitede mevcut ve Anadolu Üniversitesi hariç geri kalanları vakıf üniversiteleri doğal olarak ve sizden ücret talep etmeleri de gayet normal ama eğer bu üniversitelerin tam burslu kontenjanlarına girebilecek bir puan elde edebilirseniz nerde beleş oraya yerleş prosedürünü tabi ki uygulayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder