9 Mart 2019 Cumartesi

"Nasıl Pilot Olunur?" Serisi Bölüm: 2

Hadi girdiniz diyelim akademiye yada bir üniversitede pilotaj bölümüne..

"Size hemen bi uçak verek de uçur." demezler tabi. Öncelikle ilk sertifika olan PPL (Private Pilot License - Hususi Pilot Lisansı) almanız için gerekli olan teorik derslerle başlarsınız.
Bu dersler:

01 Airlaw
02 Aircraft General Knowledge
03 Flight Performance
04 Human Performance
05 Meteorology
06 Navigation
07 Operational Procedures
08 Principles of Flight
09 Communication

dersleridir yüksek ihtimaller oxford yayınlarından çalıştırırlar.

Bu dersleri çalışıp SHGM'nin PPL Teorik sınavına girip 100 üzerinden en az 75 puan elde etmeniz durumda uçuş eğitimine başlamanıza hak tanıyan SPL (Student Pilot Licence - Öğrenci Pilot Lisansı) almaya hak kazanmış olursunuz, gerekli belgeleri üniversiteniz veya akademiniz aracılığıyla iletip lisansı aldığınızda uçuş eğitimiz başlar.



Gereksiz ayrıntı veriyim, uçuş hocanız sürücü kursu hocası gibi bir tanedir ve onu da kura yöntemi ile siz belirlersiniz.

SPL'i aldınız bu sırada uçuş eğitimiz başlamadan ufak bir eğitime daha girersiniz. Yer Eğitimi denen bu eğitimde uçacağınız uçak olan Cessna 172 hakkında genel bilgiler, Normal Usuller ve Emergency Usülleri öğretilir bu eğitimlerden sonra tekrar sınavlara girersizin Emergency sınavında 100de 100 doğru yapmanız beklenirken diğer sınavlarda 75 üzeri yapmanız yeterlidir. (Bu sınavların detaylarını için sizi şöyle alalım.)

Bu sınavları eğitim boyunca düzenli veya rasgele zamanlarda olursunuz çünkü uçtuğunuz uçağı tamamen bilmeniz istenir. Eğer bir sınavdan kalma durumunuz olursa eğitiminiz durdurulabilir bundan dolayı uçağınızı kendiniz gibi bilmelisiniz her şeyini öğrenmenizde fayda var.

Uçuş eğitimi ise PPL için E-1'den E-20 ye kadar olan görevlerden oluşur. (Bu göreveler ve içeriklerindeki ayrıntılar için sizi şöyle alalım.)

PPL sonrası ise okulunuz tarafından ATPL Airline Transport Pilot Licence - Hava Yolu Nakliye Pilot Lisansı eğitimine başlanır. Bölüm 3'ün konusu ATPL.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder